427: Şam'da Cihad Etmek İstiyorum Ama Fitne Fesad Çok Diyorlar
-A A+A

427: Şam'da Cihad Etmek İstiyorum Ama Fitne Fesad Çok Diyorlar

SORU

Bismillahirrahmanirrahim. Selam ve salat efendimize ve ehli beytine olsun. Cihad'a niyetlendim ama tağutu reddeden arkadaşlar var, onlar Suriye’ye gidilmez uyarısı yaptı. Fitne fesat çok olduğundan ki benimde niyetim inşallah Afganistan’a gitmek bir yol bir çıkış yada yol gösteren lazım inşallah, selam ve dua ile Allah muvaffak kılsın.

CEVAP

Hamd Allah’a mahsustur.

Kardeşim sana kısa ve öz cevap vereceğim. Seni uyaranlar doğru söylememişler. Sana tavsiyem kendine fesatçıları değil ıslah edenleri yol arkadaşı seç. İnsanı saptıran arkadaştan daha tehlikelisi yoktur.

Bilakis sen sana en yakın ve ulaşman en kolay olan cihad sahasına ilhak etmekle mükellefsin. Ancak özellikle senin gitmen gerekiyorsa, yani bil husus sana ihtiyaç duyuluyorsa veya şeran itaat etmekle mükellef olduğun emirin tarafından hususen gitmekle emrolunmuşsan, ancak o zaman daha uzak veya ulaşılması daha zor olan bir cihad sahasına gitmen caiz olur. İslam toprakları arasında sınır yoktur. Cihad beldeleri arasında ayırımcılık yapmak büyük bir fesattır. Hepsi bizim topraklarımızdır ve hepsi bizim cihadımızdır.

Buna ilaveten nebevi dil ile övülmüş, tavsiye edilmiş ve müjdelenmiş olan Şam beldesinde cihad etme imkânın varken seni bu faziletten engellemeye çalışanlara uymamanı şiddetle tavsiye ederim.

Kaldı ki o efendilerin dediği gibi Şam’da fitne fesad çok ise, pekâlâ onlar bu fesadın giderilmesi için ne yapmışlar. Nebi aleyhissalatu vesselam’ın “Şam ehli fesada uğradığında artık sizde hayır yoktur” sözünün neresindeler?

Değerli kardeşim, kimseye bakma Rabbine sığın, Ona tevekkül et ve Şam sahasında sebat eden ve Tevhid’in ve İslam şeriatının hâkimiyeti için cihad eden kardeşlerine katıl.  

24 Oca, 2019 Tarık Ebu Abdullah
Etiketler: Cihad, Fitne, Şam, Fesad