479: İki Kadın veya İki Erkek Aynı Yatakta Yatabilir mi?
-A A+A

479: İki Kadın veya İki Erkek Aynı Yatakta Yatabilir mi?

SORU

Selamun aleykum hocam, genc hanım kardeşlerimiz birbirlerinin evine gittiklerinde aynı odada olmaktan ziyade aynı yatakta tek kişilik yatakta iki kişi yatıyorlar hani çok sevdikleri veya küçüklükten aynı evde yaşadıkları için samimiyetten, bu yaptıkları dogru mudur? Takvalı olma hususunda bu konuda ne şekilde nasihat edersiniz?

CEVAP

Ve aleykumusselamu ve rahmetullah. Hamd Allah’a mahsustur.

Eğer ikisi de giyinik ve ayrı örtüler altında yatıyorlarsa ve şehevi fitneye düşmekten emin iseler şeran beraber bir yatakta yatmalarında bir beis yoktur. Elbette buna hacet yoksa evla olan her biri ayrı yatakta yatmasıdır.

İmam Muslim rahimehullah’ın Ebu Said el-Hudri radıyallahu anhu’dan ihraç ettiği hadiste Rasulullah sallallahu aleyhi vesellem şöyle buyurmuştur:

لاَ يَنْظُرُ الرَّجُلُ إِلَى عَوْرَةِ الرَّجُلِ وَلاَ الْمَرْأَةُ إِلَى عَوْرَةِ الْمَرْأَةِ وَلاَ يُفْضِى الرَّجُلُ إِلَى الرَّجُلِ فِى ثَوْبٍ وَاحِدٍ وَلاَ تُفْضِى الْمَرْأَةُ إِلَى الْمَرْأَةِ فِى الثَّوْبِ الْوَاحِدِ

“Erkek erkeğin avretine bakamaz ve kadın kadının avretine bakamaz. Ve erkek tek bir örtü altında erkeğin yanına uzanamaz ve kadın tek bir örtü altında kadının yanına uzanamaz.”

Sonra İmam Muslim rahimehullah hadisi aynı senetle Harun bin Abdillah ve Muhammed bin Rafi’den ihraç eder ve onların “erkek çıplak ve kadın çıplak” dediklerini ilave eder.

O halde erkek çıplak veya çıplak gibi olarak erkeğin yanına tek örtü altında yatması ve kadının çıplak veya çıplak gibi olarak kadının yanına tek örtü altında yatması haramdır. Ama bunun dışındaki hallerde şehevi fitneye düşme durumu yoksa beraber aynı yatakta yatmaya bir mani yoktur. Allahu A’lem

28 Nis, 2020 Tarık Ebu Abdullah
Etiketler: Kadın, Erkek, Yatak