417: Cihada Gelmek İçin Bizden Yardım İsteyenlere Duyurudur!
-A A+A

417: Cihada Gelmek İçin Bizden Yardım İsteyenlere Duyurudur!

SORU

Selamun Aleykum, hocam. Ben cihada gitmek istiyorum, Allah yolunda şehit olmak istiyorum. Nasıl gidebilirim?

CEVAP

Allah’a hamd olsun. Rasulü Muhammed’e Salat ve Selam olsun.

Uzun zamandan beri birçok erkek ve kadın kardeşlerimiz bizden cihada çıkmak için veya hicret yapmak için yardım talep ediyorlar. Bu bizi çok sevindiren bir olaydır. Bundan ötürü Allah’a hamd ediyoruz. Allah celle celeluhu bu ümmetin şuurunu açsın, cihaddan alıkoyan bağlarını çözsün ve hakkıyla Rabbinden korkan ve felaha koşan erlerin sayısını ziyade etsin. Allah(celle celeluhu) bu kardeşlerimizin salih niyetlerini kabul buyursun, onları korusun, sebat versin ve Allah’ın muhabbetini ve rızasını kazandıracak amellere muvaffak kılsın. Amin.

Ama üzülerek bu konuda yardımcı olamayacağımızı söylemek durumundayız. Bundan ötürü Allah’a sığınıp Ondan mağfiret niyaz ediyoruz. Allah şahidimizdir ki yardımcı olmayı çok isterdik ama bu konuda gücümüz yetmiyor. Acizliğimizi Allah’a şikâyet ediyoruz. Allah Müslümanlara temkin versin, kudretlerini her eve ulaştırsın, zulüm ve fesada karşı şaşmayan, tek vücut olmuş kılıç kılsın. Amin.

Gücümüz ancak bazı nasihatler vermeye yetiyor. Bu kardeşlerin bu nasihatleri bizden kabul buyurmalarını rica ederek şöyle deriz:

Allah(celle celeluhu) duaları işiten ve icabet edendir. Özellikle mazlum ve acizle Allah(celle celeluhu) arasında hicap kalkmıştır. İhlas ve takvayla dualarınızı artırın. Rabbiniz ihlas ve takvayla yapılmış duayı asla geri çevirmez. Yol isteyene yollar çoktur. Ama bütün yollar sadece Allah’ındır.

Çevrenizde cihad ehli olan veya cihada muhabbeti olan Müslümanlardan, cemaatlerden yardım talep edin. Belki sizin sorduğunuz kişi kendisi yardımcı olamaz ama yardım edebilecek birilerine yönlendirebilir. Bu hususta hangi cemaatten olduğuna ve Suriye’de hangi cemaatle irtibatlı olduğuna bakmayın. Suriye’ye ulaştıktan sonra dilediğiniz kişiyle görüşebilirsiniz ve hangi cihad cemaatine katılmak istediğinizi kararlaştırabilirsiniz.

Bazı kardeşler yardım isteyip bize telefon numaralarını bırakıyorlar. Sosyal medyada telefon numaralarınızı paylaşmayın. Böylece kendilerinizi gereksiz yere sıkıntıya sokabilirsiniz.

Özellikle hicret etmek isteyen bacılarımızı iffetsiz, namus hırsızlığı yapan internet mucahitlerine karşı uyarıyoruz. İnternet üzerinden sizinle görüşen, evlenmeyi vaad eden ve sizi hicrete teşvik eden rezillere asla itimat etmeyin. Allah için size nasihat ediyoruz. Güvendiğiniz bacılar ve onların eşleri vesilesiyle, İslam şeriatının emrettiği yolları izleyerek salih bir erkekle evlenip sonra hicret etmenizi tavsiye ederiz. Şayet çevrenizde yardım talep edebileceğiniz bir Müslüman kadın yoksa ve tek çareniz internet ise o zaman karşınızda görüştüğünüz kişinin kadın olmasına dikkat edin. Asla erkekle görüşmeyin. Şunu iyi bilin: Her erkek sizi muhakkak kadın bir Müslümana yönlendirebilir. Eğer mazeretler sunuyor ve sizi bir kadına yönlendirmiyorsa güvenilir değildir. O erkekle görüşmeyi derhal kesin. Size Allah için nasihatimizdir.

Ve son olarak, asla Allah’tan ümidinizi kesmeyin. Dua ve ibadetlerinizi artırarak Ondan yol sorun. O size muhakkak cevap verecektir.

Allah(celle celeluhu) yardımcınız olsun, rızasına ulaştıran yolları kolaylaştırsın ve sebat versin. Amin

4 Eyl, 2018 İlim ve Cihad
Etiketler: Cihad, Yardım, Duyuru